Leif Wikøren Nilsen

Høyr, Israel

Den jødiske truvedkjenninga og om summen av lova og profetane

Høyr, Israel! Herren er vår Gud, Herren er éin. Du skal elska Herren din Gud av heile ditt hjarta og av heile din hug og av all di makt. Desse orda og boda som eg gjev deg i dag, skal du gøyma i hjarta ditt. Du skal prenta dei inn i borna dine og tala om dei når du sit heime og når du går på vegen, når du legg deg og når du står opp. 5. Mos 6, 4-7

Denne teksta e henta frå den jødiske truvedkjenninga ”shemma” (av det fyrste hebraiske ordet). ”Shemma” betyr: ”Høyr!” og det me ska høyra e at Herren e vår Gud og at Herren e éin. Jesus sjølv sa at detta va summen a loven og profetane; det fyrste og det største bod. Beklagelig e det likevel at me skjeldent vedkjenna trua på ein så frimodig måte så alle og ein kvar kan få del i det. E me redde for å bruke trua?

Me trenge ikkje være redde for at trua ska bli verken skitten ellar slitt. Den ska bli det. For det e når den blir brukt at den leve. At den vokse. At den erfare. Og bare ved å bli brukt kan me erkjenne meir, bli meir kjende med trua. Ja, slutt å behandle trua med silkehanskar, ta bort beskyttelsen. Opne opp stengde dører. Og lev i og med tru.

Bjerkreim sjakklubb

Hvem? Jeg?

En kort presentasjon av meg selv..

Lenker

En samling lenker jeg stadig er innom..