Leif Wikøren Nilsen

Førebuing

Leif Wikøren Nilsen

2. sundag i advent har me lysmesse i Bjerkreim kyrkje kl 19. Teksten me les da er frå Luk 12, 35-40. Her handlar det om å være førebudd! Og advent og jul handlar for mange om nettopp dette – om å være førebudd! For mange trur eg dette i første rekke handlar om å ordne alle slags praktiske ting. Det må stellast i stand, det ryddast og vaskast, adventspynt og julepynt tas fram, støvet tas bort og det settes på plass, det bakast omtrent 7 sorter, det bestillast og handlast og pakkast og skrivast og postast – alt skal planleggast og gjennomføres - og på toppen av det heile så skal barn og barnebarn både hit og dit: Luciafest, juleavslutningar her og der og dit du aldri skulle tru, adventsbesøk og julebesøk. Og alt dette er toppers! Noen trivast med alt dette. Andre synes det blir alt for mye. Atter andre ynskjer de hadde råd til å gjøre ”som folk flest”...

I kyrkja handlar førebuinga om å være klare når Jesus kommer. Det er det jula handlar om kyrkjeleg sett. Noen tenkjer da mest om den siste tid, når Jesus skal komme tilbake. Andre utlegger dette til vårt møte med Jesus den dagen vi trekker vårt siste pust her på jorda.

Og atter andre utlegger dette til å gjelde vårt møte med jula - vårt årlege møte med underet i krybba - at Gud ble menneske og gjesta oss her på jord. Kom gjerne og hør meir om dette på lysmessa 2. sundag i advent.

Bjerkreim sjakklubb

Hvem? Jeg?

En kort presentasjon av meg selv..

Lenker

En samling lenker jeg stadig er innom..